Exploring Digital Culture
Event

Glass Graphics

Wat kun je met een Google Glass op de dansvloer? Ontdek het in de workshop & test het live tijdens RAUW in TivoliVredenburg.

Fri 19 Sep, 20:00 - 23:00
TivoliVredenburg, Utrecht
€25,00 Tickets

OK Glass, let’s party!

Google Glass, veelbesproken gadget uit het lab van Google, komt eraan! Het is een smartphone op je hoofd; beeld worden rechtstreeks op de bril geprojecteerd en aangestuurd met voice-commands. Je staat ermee direct in contact met allerlei diensten, netwerken en andere gebruikers.

Ok, dat levert Glassholes op. Maar voor creatieven liggen er spannende mogelijkheden! SETUP en RAUW gaan exclusief met Google Glass de dansvloer op! Opeens noem je bij elke track de juiste artiest op, of stuur je een satirische meme naar het netvlies van Joost van Bellen. Wat wil jij straks doen met een Google Glass op de dansvloer bij RAUW?

Ontdek het op vrijdagavond 19 september tussen 20-23u in de Workshop Glass Graphics. Samen met Sander Veenhof en Klasien van Zandschulp verzinnen we een aantal nieuwe experimenten, die we aansluitend live testen tijdens RAUW in TivoliVredenburg, gekoppeld aan de DJ & VJ.

Voor wie?

Heb je interesse in nieuwe technologie, interaction- of experience design, of wil je gewoon zien wat de Glass allemaal kan? Technische kennis is niet vereist. Deze workshop werkt ook inspirerend voor beeldmakers/VJ’s.

20:00
Introductie Tijmen Schep
20:30
Livebeelden van Glass bewerken en experimenteren
22:00
Opzetten van een live VJ-verbinding voor publiek experiment
23:00
Glass op RAUW

Featuring
Klasien van Zandschulp
Sander Veenhof

16 Aug Bring Your Own Drone Een demonstratie waarin we ruimte vragen voor innovatie en creatief experiment met drones.
22 Aug Privacy Pitches: The State of Sousveillance We openen de Summer of Sousvivalism met de film 'Panopticon' en Privacy Pitches van onder andere Dimitri Tokmetzis.
23 Aug Dirty Databases Om je vijand te begrijpen moet je in zijn huid kruipen: duik onder leiding van Douwe Schmidt en Heinze Havinga een gelekte database in zoals Facebook of Albert Heijn dat zouden doen.
23 Aug Privacy Café 2 Bij het Privacy Cafe leer je je persoonlijke gegevens beter te beveiligen. Zie het als digitale zelfverdediging.
24 Aug Privacy Proza Slam Een zomerse lees- en schrijfsalon met Lynn Berger. Met welke woorden en metaforen praten we over surveillance en privacy? Van sci-fi naar spy-fi!
02 Sep Privacyrede 2015 Hans de Zwart van Bits of Freedom zet privacy op de agenda in de openingsweek van het academisch jaar. I.s.m. Studium Generale.
20 Sep Warzone Wearables In de workshop 'Warzone Wearables' ontwerp en maak je kleding om jezelf te wapenen tegen allerlei bewakingscamera's, scanners en de smartphones van je vrienden.
T.B.A. Privacy by Designers Tijdens het slotakkoord van de Summer of Sousvivalism bundelen we met beleidsmakers en creatieve ontwerpers alle opgedane kennis tot een fraai vormgegeven denkwijzer.